Clip Gain AIne Wait

Op vrijdagavond 1 maart j.l. ging onze clip EN een film over 'the making off' on line. Op Facebook (via RTV GO), YouTube, maar ook via kanaal 40 Ziggo (RTV GO - G1) zijn we volop in beeld te zien.

Gain Aine Wait is ook bij Groningen 1 / Radio Westerwolde / RTV GO in week 10 'de Hollandse Nieuwe.' Dat betekent dat het een week lang tussen 9 - 12 bij het programma 'De Dag Van Morgen' steeds te horen is.

 

Amper een weekend online leerde ons dat de clip op Facebook meer dan 7000x is bekeken en dat het bereik van alles rondom Gain Aine Wait zo rond de 20.000 zit.

We hebben via Whapp, Messenger, e-mail, in Facebook - reacties maar ook gewoon één op één in gesprekken met mensen vernomen dat het wat los maakt. Muziek is emotie en we zijn blij dat het zo'n spinn - off heeft / had. 

 

We bedanken iedereen voor de warme reacties! 

K2 in de studio voor Gain Aine Wait

Een van de mooiste liedjes van ons gaat over het thema Alzheimer. Een prachtige melodielijn en dito tekst van Evert. We zongen het lied op het Laidjesfestival 2017 maar hadden nog geen mogelijkheid het op te nemen. En hij is nu klaar. Opgenomen met Jan Bruintjes uit Winschoten en studio Ekamp te Finsterwolde.

Evert heeft zijn akoestische gitaar ingespeeld en we hebben als gastmuzikanten Martine Stulp (viool) en Jos Bruining (fretloze bas). Verder zingen we het natuurlijk tweestemmig.

Ook onderzoeken we nog om het op Spotify te krijgen.

CLIP

22 februari nemen we de clip op met RTV GO

 

Inmiddels is het lied te zien / horen op ons YouTubekanaal EN te beluisteren via Soundcloud en Spotify. Ook kunt u hem als MP3 krijgen, even een mail naar ons en het wordt toegezonden.

 

Het nummer leent zich er ook voor om in het Nederlands en Duits op te nemen. En het lijkt er op dat we dat ook gaan doen. Drijtoaleg dus.

Nieuwe promofoto's

Afgelopen week hebben we in het Rosarium in Winschoten onze nieuwe Promofoto's gemaakt. Mda Marieke veur de ploatjes.....

K2 was in Café Martini RTV Noord

Als prijswinnaar van het Grunnegs Laidjesfestival mochten we vandaag (23-9-2017) ook acte de présence geven bij RTV Noord. Naast een leuk interview brachten we twee laidjes ten geheure. Allereerst Tied Dij Vlogt Veurbie die we ook in het Der AA Theater deden. EN voor het eerst Niks Boven Grunnen akoestisch, op verzoek van Eric Bats.

Hij ontvang van ons tevens het 19e exemplaar van de single CD van Niks Boven Grunnen. Een collectorsitem want er zijn er 20 van gedrukt.

2K2L op 10 november bij Benefietconcert K6

Tekst van K6 tegen kanker

 

Deze avond staat in het teken van de presentatie van het nieuwe themalied voor K6, Lang n Kander d'Haand. Twij Körten Twij Langen (2k2l) zingen dit nummer, gecomponeerd door Eltje Doddema.

Maar er doen naast 2k2l nog meer artiesten mee. De eerste die heeft toegezegd is de VeendammerJohnny Cash Krzystof Groen. Maar hij doet meer en is ook in t Grunnegs actief inmiddels. Siemon (Haaima) sluit ook aan. Rasartiest!
 
Marten Grupstra van Kunst & Vliegwerk werkt belangeloos mee.

De kaarten zijn te verkrijgen via email k6tegenkanker@gmail.com of door direct één van K6 aan te spreken. Of telefonisch 0597 - 532517.  We hebben 70 kaarten beschikbaar, € 10,00 p.p.

De opbrengst wordt meegenomen in ons project voor het Ommelander Ziekenhuis Groningen locatie Scheemda, om een Eyeplay te realiseren voor een wachtruimte van de afd. kinder - oncologie.

Helpt u ons helpen door deze avond een uitverkocht huis te hebben?

K2 en 2K2L bij RTV Noord en RTV Fryslan

In september 2017 hebben we 2 optreden bij de Lokale Omroepen. Op zaterdag 23 september zijn we te gast bij Café Martini bij Eric Bats. Daar zijn we als K Twije. Mede omdat we begin dit jaar de 2e prijs bij het Grunneger Laidjesfestival hebben gehaald.

Op woensdagavond 27 september gingen we met 2K2L 'grensverleggend'  naar Radio Fryslân. Bij Froskepôle het programma van Gurbe Douwstra gaan we ook daar live optreden.

2K2L in koor Freek de Jonge 'Groningen zingt'

We hebben met 2K2L meegedaan met het project Groningen Zingt. Zowel in de Oosterpoort hebben we het lied mee ingezongen EN we waren erbij bij
De Wereld Draait Door.

 

Onvergetelijke ervaring!

K Twije: 2e prijs tijdens het Grunneger Laidjesfestival 2017

Op zaterdag 11 februari 2017 deden we in het der AA Theater in Groningen mee tijdens het Grunneger Laidjesfestival.

Er waren tien acts en wij mochten als 5e aantreden. 

We deden twee liedjes, beide door Evert van compositie en tekst voorzien (zie ons YouTube kanaal). 

 Gain Aine Wait  - thema Alzheimer

Tied Dij Vlogt Veurbie  - liefdesliedje

 

 

We werden met de tweede plaats bedeeld, na winnaar Dion Bouwes. Apetrots natuurlijk! 

2Körten, 2Langen

Na het succesvol optreden in Oudeschans kregen we de vraag:"zouden jullie niet met z'n vieren door kunnen gaan?" Dit hebben we in de week gelegd en het antwoord is ja!

 

Eltje Doddema, Harm Tabak en Ktwije hebben inmiddels in de studio Skiramare een CD opgenomen. Met als titel Morgen Weer Op. Op 4 november is de CD onder grote belangstelling van publiek en lokale media gepresenteerd en kunnen de optredens beginnen. 

 

Collectief Grunnegers Veur Vrede - Stel Die Veur

Een bijzonder project is dat van Stel Die Veur. De dag na de aanslagen in Parijs ontstand bij Bart het idee om een Grunneger tekst te maken op het nr. Imagine van John Lenon. Evert maakte die tekst en het gaf precies de gevoelens van dat moment en van nu over de toestand in de wereld weer.

Inmiddels is het nr uitgebracht en officieel gelanceerd in het programma de Centrale van RTV Noord bij Rene Walhout. Ook is er een making off en een clip gemaakt door RTV Logo. U kunt dat weer op onze Youtube - omgeving vinden.

Aan het project werkten de zangers Olaf Vos, Bob Heidema (Stroatklinkers), Sijtse Scheeringa en Fries Wolma (Zuver Scheerwol), Harm Tabak, Will Stevens, Eltje Dioddema en Ktwije mee. Ook burgemester Pieter Smit doet mee in het project. De muziek werd in Vladivostok opgenomen door Roon Staal.

 

November 2015 Niks Boven Grunnen

In November hebben we de single Niks Boven Grunnen met Studio Altijd Raak Winschoten opgenomen.  We hebben inmiddels veel positieve reacties gehad en het nr wordt op allerlei radiostations gedraaid. En natuurlijk steevast de afsluiter tijdens optredens. Ook via Youtube te zien en te beluisteren.

 

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan een positieve Grunneger, Hans Nijland. (zie fotoblad)

 

As De Bodem Weer Trilt

 

In studio Skiramere bij Eltje Doddema hebben ons nieuwe nummer ´As de bodem weer trilt´ opgenomen. 

 

De muziek gearrangeerd door Eltje Doddema.

 

Het is een meeslepend melodietje geworden, met de scherpe tekst van Evert over het aardbevingsgebeuren, waarbij Groningen met de gevolgen ervan dubbelhard wordt getroffen

K2 en 2K2L op Social Media

 

Voor alles geldt. Kijk op onze Facebook, Youtube en Soundcloud omgeving voor alle informatie!

 

Zoek op de trefwoorden

 

- Zangduo K2

- K Twije

- 2Körten 2Langen

- 2 Korten 2 Langen

- Twij Körten Twij Langen