Over K Twije

K Twije (zangduo K2) wordt gevormd door de broers Bart & Evert Kruizinga (Bellingwolde / Winschoten). Met 'n Proatje mit n Ploatje' brengen we een gevarieerd programma met veelal Grunneger teksten in onze liedjes.

Voor het project K6 tegen kanker werd in 2014 het nummer 'Over Hoge Bulten´ opgenomen. Dat was min of meer ook het begin van onze muziekcarrière.

Begin februari 2015 werd het nummer 'As de bodem weer trilt' opgenomen, inspelend op de actualiteit rondom het ´gaswinning / aardbevingsdebat.' Voorts brachten we in november 2015 'Niks Boven Grunnen' uit en na de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november 2015 waren we de initiators tot het Collectief Grunnegers Veur Vrede. Met 'Stel Die Veur' brachten we het Groningse vredeslied uit (op Imagine).

Recent (februari 2019) kwamen we met het nummer 'Gain Aine Wait,' waarin de ziekte Alzheimer centraal staat.

 

In 2017 wonnen we bij het Grunnegs Laidjesfestival in het Der Aa Theater in Groningen de 2e prijs met de nummers: Gain Aine Wait en Tied Dij Vlogt.

 

Evert is tekstschrijver en zorgt voor een groot aanbod aan teksten, eerst veelal op bestaande melodieën, de laatste tijd veel eigen composities. Inmiddels treden we ook volledig instrumentaal op. Evert op gitaar / mondharmonica en Bart op cajon / mondharmonica.

 

Daarnaast maken we deel uit van de formatie Twij Körten Twij Langen. Ook treden we op als K2 + Eltje Doddema.

 

De opbrengsten van onze optredens gaan, na aftrek van kosten naar een goed doel, waarvan Stichting K6 tegen kanker de projectgroep is. 

K Twije is op meerdere manieren te vinden op Internet.

- Facebook: zoek naar Zangduo K2
- Youtube: zoek naar Zangduo K2
- Soundcloud: zoek naar Zangduo K2
- Spotify: zoek naar K Twije, Bart & Evert Kruizinga

 

TECHNIEK
De techniek wordt bij ons gedaan door:
- Marieke Kruizinga (Winschoten)
- Henk Vrieze (Blijham)
- Henk Weeke (Blijham)

 

Wilt u meer informatie, mail dan naar zangduo.k2@gmail.com