Onze roots liggen in de Kavelingen te Valthermond. In de jaren 50 / laat jaren 60 had onze vader daar een dorsbedrijf. Ons hele leven werd daardoor beinvloed. Het bedrijf en daarnaast school en voetbal bij vv Musselkanaal. Hoewel we in Valthermond naar School Oost gingen voetbalden we in Musselkanaal omdat we dichterbij bij de velden van deze vereniging woonden, vlakbij de steenfabriek. Muzikaal hebben we niet zoveel meegekregen, hoewel Bart nog wel zes jaar orgelles heeft gehad. Maar veel heeft hij daar niet mee gedaan.

 

Evert verkaste naar Winschoten waar hij in het onderwijs werkzaam was. Bart naar Bellingwolde ivm zijn werk bij de politie. Beiden wonen nog in die woonplaatsen.

 

Muzikaal werd Evert wat actief via school en met zijn gitaar speelde hij in een schoolband. Bart deed hier en daar wat op feesten en partijen, voornamelijk in het NL levenslied.

 

In 2014 werd dat ineens anders. Voor K6 Tegen Kanker werd door ons het nummer ' Over Hoge Bulten'  opgenomen. Dat leidde o.a. tot een optreden met het Politie Muziekkorps NN in de nieuwe Klinker in Winschoten. 

We kregen de smaak te pakken. Evert schreef Grunnegse teksten op bandmuziek en we schaften een muziekinstallatie aan. Steeds vaker pakten we ook het instrumentale deel op. Evert op gitaar, Bart op de cajon / mondharmonica.

 

Inmiddels treden we zowel als K Twije alsook met Twij Körten Twij Langen instrumentaal op. Met ook steeds meer eigen composities. Met als grootste succes de 2e prijs tijdens het Grunnegs Laidjesfestival.

 

Bart is tevens bezig met een 'Bellingwolder band in oprichting.' De bedoeling is om eenmalig op te gaan treden en een concert met covers te gaan spelen. Hij is zanger van die band i.o., waar ook een drummer, bassist, sologitarist, slaggitarist / zanger en saxofonist aan deelnemen